Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2022

Gösterim: 351

I. SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 10. Yıl etkinlikleri kapsamında “1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” çevrimiçi olarak düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR temsil ederken; etkinliğe TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin Rektör Yardımcıları ile akademik ve idari personelleri katıldı.

Moderatörlüğünü Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin AKA’nın üstlendiği çalıştayın açılış konuşmalarını sırasıyla; Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT ve TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında sosyal sorumluluğun hem ülkemizde hem de dünyada giderek önem kazandığına vurgu yaparak TÜB olarak bu alanda önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti. Sosyal sorumluluk çalışmalarının yakın bir zamanda Üniversitelerin vazgeçilmez unsurlarından olacağına değinen Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, sosyal sorumluluk çalışmalarının öğrencilerin hem eğitim hayatlarında hem de işe alım süreçlerinde oldukça önemli bir kriter olduğunu belirtti. Öğrencilerinin sosyal sorumluluk çalışmalarına katılımlarını önemsediğini söyleyen Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak öğrencilerin “Gönüllülük” dersi ve çeşitli projeler kapsamında sosyal sorumluluk faaliyet ve projeleri gerçekleştirdiğini aktardı. Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, 2021-2022 yılının Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi için sosyal sorumluluk yılı olduğunu da ifade etti.

Açılış konuşmalarından sonra, Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seçkin YAVUZDOĞAN, “Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Hukuksal Dayanağı” isimli bir sunum gerçekleştirdi.

Doç. Dr. YAVUZDOĞAN’ın konuşmasının ardından sırasıyla, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörümüz Doç. Dr. Fatih ALTUN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem ILGIN, Trakya Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ertan VARLI, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Serkan AYDIN ve Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa HELVACI, sosyal sorumluluk çalışmalarına ilişkin üniversitelerinde gerçekleştirilen uygulama örneklerini dinleyicilerle paylaştılar.

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu çalıştay, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Koordinatörümüz Doç. Dr. Fatih ALTUN’un yapmış olduğu sunuma aşağıda ekli dosyadan ulaşabilirsiniz.