Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 958

Denizcilik Fakültemiz Erdek Zamanı Festivali Kapsamında İki Önemli Etkinlik Düzenledi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Erdek'in ev sahipliğinde organize edilen 'Erdek Zamanı Festivali' kapsamında Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi “Sualtından Erdek” Kitap Lansmanı ve Fotoğraf Sergisi düzenledi.

Denizcilik Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı koordinatörlüğünde yürütülen Sualtından Erdek Projesi kapsamında hazırlanan kitap lansmanı ve sergiye Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılara su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan sergi hakkında detaylı bilgi verdi. Serginin ardından Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın katılımı ile bir panel düzenlendi. Panelde Marmara Denizi’nde meydana gelen bir değişimin günlük yaşantımıza nasıl etki edeceği ile ilgili güncel bilgiler verildi. Bandırma ve Erdek Körfezi’nde arıtma tesisinin olmadığına da dikkat çekilen panelde, bölgede yapılacak çalışmalarda Üniversite olarak Denizcilik Fakültesi öncülüğünde bu alandaki temel bilgilerin üretilmesi ve bilimsel çalışmalara destek olunacağı deklare edildi.