Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1076

Üniversitemizde Stratejik Plan Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda Stratejik Plan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Üniversitemiz Stratejik Plan Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Sarı, akademik ve idari birimlerin yöneticileri katıldı.

 

Toplantıda ilk olarak Üniversitemiz Stratejik Plan Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Sarı stratejik plan hazırlıkları çalışmalarından bahsetti. Önceden stratejik bir plan olmadığından dolayı elde edilen çalışmaların aşağıdan yukarıya şeklinde çalışılması gerektiğini belirten Sarı, “Rektörün aşağıya vereceği perspektifler ile birimlerin misyon ve vizyonu belirlenecek, bu yolla üniversite vizyon ve misyonu belirlenecektir. Farklılaşma stratejisi de bu şekilde ortaya çıkacaktır. “Diğer üniversitelerden neden farklıyız?” sorunun cevabını bulmak için böyle bir çalışma yapılacaktır” dedi.

 

Toplantıda Stratejik Plan Hazırlama Komisyonu’ndan Araştırma Görevlisi Levent Bilgili stratejik planlamada nasıl bir yol izleneceğine ilişkin bir sunum yaptı.

 

Sunumun ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir stratejik planlama çalışmaları hakkında konuştu. Rektörümüz, “Stratejik planlama için bir araya geliyoruz fakat artık icraat zamanı geldi. Şubat ayına kadar bu planlamayı bitirmeliyiz. Akademik ve idari birimler olarak ekipçe iyi çalışmalıyız. Stratejik plan taslağı iyi incelenmeli ve dikkatli olunmalıdır. Yeni bir üniversite olduğumuzdan dolayı daha fazla özveri ile çalışmamız gerekiyor. Her konuda ortalamanın üzerinde bir üniversite olmalıyız” dedi.

 

Katılımcıların ilgiyle takip ettiği, verimli bir toplantı gerçekleştirildi.


Fotoğraflar