Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1392

Stratejik Plan Hazırlıkları Devam Ediyor

Üniversitemizin 2019-2013 yılları için hazırlanan Stratejik Plan Toplantısı Rektörlük Konferans Salonu’nda  gerçekleştirildi. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sedat Murat, Üniversitemiz Stratejik Plan Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Sarı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Şahin, akademik ve idari birimlerin yöneticileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak Üniversitemiz Stratejik Plan Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Sarı, stratejik plan hazırlıkları çalışmalarından bahsetti. Çalışmalarda farklılaşma stratejisine gelindiğinden bahseden Sarı, “Stratejik plan içerisinde farklılaşma stratejisi en önemli stratejidir. Bizi diğer üniversitelerden ayıracak stratejidir. Bu anlamda yükümüz daha ağırlaştı ama adım adım bu çalışmayı tamamlayacağız” dedi.

Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de stratejik planlama çalışmaları hakkında konuştu. Rektörümüz, “Toplantıda önemli iki tane misafirimiz var; İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Şahin.  Levent Şahin hocamız İstanbul Üniversitesi’nde 2019-2023 yılları için stratejik plan çalışmalarını yürütüyor. Bugün bizim için de bir sunum gerçekleştirecek. Üniversite olarak stratejik plan çalışmalarında şuana kadar bir parça bilgi sahibi olduk. Durum analimizi yaptık. Çalışmalarda aşama aşama ilerliyoruz. İnanıyorum ki çalışmalarımız sonucunda başarılı bir stratejik plan ortaya çıkacaktır” dedi.

Toplantıda Doç. Dr. Levent Şahin, “Stratejik Plan Hazırlıkları: İstanbul Üniversitesi Örneği” konulu sunum gerçekleştirdi. Şahin sunumda, stratejik plan hazırlarken istifade edilecek kaynaklardan, stratejik plan başarısı için olmazsa olmazlardan, dünyada stratejik planın nasıl işlediğinden ve üniversiteler için stratejik plan hazırlama rehberinde yer alan unsurlardan bahsetti. Başarılı bir stratejik planın olmazsa olmazlarından da bahseden Şahin, “Stratejik planlamada ekip doğru seçilmeli, üst yönetim konuya ilgili olmalı ve beklentileri doğru şekilde saptanmalı ve özveri ile çalışılmalıdır” diye konuştu.

Katılımcıların ilgiyle takip ettiği toplantı sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir,  Prof. Dr. Sedat Murat ve Doç. Dr. Levent Şahin’e toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konferansın ardından İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektörümüz misafirlerine üniversitemiz anı tabağını takdim etti.