Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2023

Gösterim: 245

Üniversitemiz, Intertraffic China Kapsamında Düzenlenen Intelligent Transport International Cooperation and Development 2023 Forum’a (Akıllı Ulaşım Uluslararası İş Birliği ve Kalkınma 2023 Forumu) Katıldı

Üniversitemiz, YÖK tarafından 2016 yılında belirlenen ihtisas alanı olan Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında dünya çapındaki çok sayıda paydaşın bir araya geldiği Intertraffic China kapsamında düzenlenen Intelligent Transport International Cooperation and Development 2023 Forum’a (Akıllı Ulaşım Uluslararası İş Birliği ve Kalkınma 2023 Forumu) davet edildi.

 

Foruma Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile Akıllı Ulaşım Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı ve MDBF Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Caner Pense katılım sağladı.

 

Davetli konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Caner Pense "Akıllı Ulaşım Sistemlerinde (AUS) Yapay Zeka Uygulamaları" konulu, simültane olarak Çince’ye çevrilen bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Türkiye ve Çin başta olmak üzere dünyanın önde gelen AUS ve yapay zekâ uygulamalarının tanıtımı ve değerlendirmesi yapılarak AUS'ta nitelikli insan gücü yetiştirilmesinin önemi vurgulandı. 


Forumda ayrıca Türkiye ve Çin arasında AUS alanındaki koordinasyonun güçlendirilmesi için iş birliği görüşmelerinde bulunuldu. Intelligent Transportation Systems China Association, Intertraffic, Intertraffic Amsterdam ve Intertraffic China tepe ve üst düzey yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmeler neticesinde, Üniversitemizde AUS alanında yapılan bilimsel çalışmalarda ve uluslararası konferanslarımız kapsamında iş birliğinin artırılması doğrultusunda mutabakat sağlandı.


Fotoğraflar